• Akupunktio annetaan naisen käteen kolmella neulalla.

Pläkän hoidot

Tutustu Pläkän hoitoihin  ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen kokonaisvaltaiseen tapaan käsitellä ihmisen hyvinvointia.

Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen tapa hoitaa ihmisten vaivoja. Perinteinen kiinalainen lääketiede ei ole koskaan erotellut ihmisen mieltä ja kehoa toisistaan, vaan katsoo niitä yhtenä kokonaisuutena. Akupunktiossa laitetaan ohuita neuloja meridiaanien varrella oleviin akupunktiopisteisiin ja herätetään keho hoitamaan itse itseään ja palautetaan keho ja mieli tasapainoon.

Useimmiten akupunktiolla hoidetaan

  • erilaisia kiputiloja kuten päänsärkyjä, migreeniä ja kuukautiskipuja,
  • ruuansulatukseen liittyviä vaivoja,
  • uupumusta ja unettomuutta,
  • jännitystä ja stressioireita,
  • masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta sekä
  • naisten- ja miestenvaivoja.

Useimmiten tarvitaan useampi hoitokerta, jotta vaiva poistuu kokonaan. Nyrkkisääntönä mitä pitkäaikaisempi vaiva, sitä useampi hoitokerta tarvitaan sen hoitamiseen. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma kehon ja mielen tasapainon palauttamiseksi.

Teen hoidot Kehonhuolto Jumissa, Hyvinkään hoitolassa. Valitse ajanvarauksesta Hyvinkään toimipiste, akupunktio.

Kuivakuppaus

Kuppaus on hyvin vanha kiinalainen hoitomenetelmä, mutta onpa se ollut käytössä suomalaisilla kansanparantajillakin. Kuivakuppaus tehdään muovi- tai lasikupeilla, joihin tehdään alipaine, jolloin ne vetävät ihoa sisäänsä. Tämä vapauttaa tilaa sidekudokseen, rentouttaa lihaksia ja parantaa aineenvaihduntaa. Kuivakuppauksessa ei vuodateta verta.

Kuivakuppaus on nopea ja tehokas tapa lihaskipuihin ja aineenvaihdunnan parantamiseen. Kuivakuppauksesta jää mustelmankaltaisia jälkiä, jotka lähtevät yleensä viikon kuluessa. Turvallisuussyistä kuivakuppausta ei tehdä syöpää tai sydänsairauksia sairastaville, verenohennuslääkettä käyttäville tai niille, joiden iho on ohentunut.

Teen hoidot Kehonhuolto Jumissa, Hyvinkään hoitolassa. Valitse ajanvarauksesta Hyvinkään toimipiste, muut hieronnat.

Guasha

Guasha on perinteisen kiinalaisen lääketieteen manuaalinen menetelmä, jossa ihoa hierotaan ja kaavitaan kivisillä lastoilla. Guasha poistaa kuumuutta ja kuona-aineita. Sitä käytetään useimmiten lihaskipujen hoitoon, päänsärkyyn ja astmaan. Se myös parantaa aineenvaihduntaa ja poistaa turvotuksia. Guashasta jää mustelmankaltaisia jälkiä (sha), jotka poistuvat yleensä viikon kuluessa. Jäljet kertovat kehon tilasta ja auttavat suunnittelemaan seuraavaa hoitokertaa.

Teen hoidot Kehonhuolto Jumissa, Hyvinkään hoitolassa. Valitse ajanvarauksesta Hyvinkään toimipiste, muut hieronnat.

Tuina

Tuina on perinteisen kiinalaisen lääketieteen hierontamenetelmä, jossa kehoa hierotaan meridiaanien kulkureiteillä käsin rytmikkäästi ohuen kankaan läpi. Tuina rentouttaa lihaksia, parantaa aineenvaihduntaa ja lieventää kipuja.

Teen hoidot Kehonhuolto Jumissa, Hyvinkään hoitolassa. Valitse ajanvarauksesta Hyvinkään toimipiste, muut hieronnat.

Vyöhyketerapia

Kehossamme on useita eri alueita, johon koko keho heijastuu, mutta jalkapohjat ovat niistä voimakkain alue. Siksi vyöhyketerapiassa keskitytään jalkapohjien hieromiseen ja paineluun. Vyöhyketerapiasta on apua mm. unettomuuteen,  päänsärkyyn, aineenvaihduntaongelmiin ja erilaisiin kiputiloihin. Hoito rauhoittaa ja rentouttaa. Vyöhyketerapiaa ei tehdä, jos jalkojen iho on hyvin rikkonainen tai raskauden ensimmäisten 3 kk aikana.

Teen hoidot Kehonhuolto Jumissa, Hyvinkään hoitolassa. Valitse ajanvarauksesta Hyvinkään toimipiste, muut hieronnat.